2019/10/06

SAY NO | illatanyagot tartalmazó kézkrémek



Ahogy beköszönt egy icipicivel rosszabb idő, azt a kezem rögtön megérzi. Sajnos olyannyira kiszárad a kezem, hogy ki is sebesedik és hiába kenegetem, csak egyre rosszabbnak érzem. Épp elfogyóban is volt a kézkrémem... úgyhogy nemsokára tuti vettem volna valami újabb drága krémet, amitől csodát vártam volna. Viszont még előtte elmentem a bőrgyógyászhoz. Egyébként teljesen más miatt 🤫 de ha már ott jártam, gondoltam feliratok egy kézkrémet, ami hátha segítene a problémámon. Hát, ég és föld.

Elmondta az orvos igazából azt, amit én is sejtettem: a boltokban kapható, leginkább illatanyaggal teli kézkrémek inkább csak tovább szárítják a bőrt és azt veszi észre az ember, hogy kenegeti-kenegeti, de csak csípi/húzza a bőrt, vagy csak úgy egyre rosszabb.

A felírt krém egész hamar beszívódik, nem csípi a bőröm és nagyon puhává is varázsolja a kezem. Még alig pár napja használom de már a kisebesedés el is múlt. Most már "csak" száraz a kezem, de legalább már nem fáj mindentől a kis kacsóm.

Komoly ~400 Ft-ba került, amit ugyan recepttel lehet megvásárolni. Nem akarok én senkit rábeszélni arra, hogy szaladjon az orvoshoz feliratni... vagyis DE DE, ha ilyen gondod van és vagyonokat se akarnál fizetni. Viszont ha nem is gyógyszertári készítményt vennénk, akkor legalább figyeljünk oda, hogy csakis olyan kézkrémet vegyünk, ami határozottan illatanyagmentes.. ha véget szeretnénk vetni ennek az ördögi körnek. 😊


Dóri


2 megjegyzés:

  1. Szia! Pont jókor találtam rá erre a posztra, nagyon hasznos volt számomra, köszönöm, hogy olvashattam.
    Puszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy segíthettem Dzseni! 😊😘

      Törlés