2017/08/23

Gardróbcsere.hu: Vásárolj, cserélj, adj el

kép forrása
Biztos többen ismeritek már a gardróbcserét, de képzeljétek én nem is olyan rég fedeztem csak fel. Ezen az oldalon lényegében megválhatunk a használt vagy sosem hordott ruháinktól, kiegészítőinktől, cipőinktől, kozmetikumoktól. Ezelőtt Facebook csoportokban, jófogáson próbáltam megszabadulni azoktól, amik itthon csak foglalták a helyet, de aztán sajnos alig akadt vevőm, így inkább elajándékozás lett a vége. Azonban most valóban alig használt/sosem hordott teljesen új ruháimtól, cipőimtől és egyebektől szerettem volna megválni, és hogy kevésbé érezzem magam kellemetlenül (amiatt, hogy ilyen meggondolatlanul vásároltam🙊), szerettem volna némi pénzt is viszontlátni, amiben segített is a gardróbcsere. Ez a bejegyzés leginkább azoknak szól, akik még nem ismerik az oldalt, de hasonló cipőben járnak, mint én.

Lassan egy hónapja vagyok felhasználója az oldalnak, és ez idő alatt szerencsére több mindent sikerült eladni. Ruhákat, cipőket, kiegészítőket és kozmetikumokat is lehet vásárolni, eladni, cserélni vagy elajándékozni az oldalon, amelyeket a hirdetésben meg lehet határozni. Bár azt előre mondom, hogy így is minden második üzenet, majd amit kapni fogtok, az az lesz: Szia, csere érdekel? Még úgy is, hogy még a profilotokban is írtatok arról, hogy NEM.  😅 Ha már itt járunk, érdemes még a bemutatkozás résznél olyan fontos információkat megosztani, hogy pl. postázol vagy sem, ha igen akkor milyen lehetőségek közül választhat a vevő, továbbá azt sem árt megjegyezni, hogy a személyes átvételt merre preferálod, stb. 

Egy hirdetéshez max. 5 képet lehet feltölteni, és fontos, hogy saját képet (is) töltsetek fel, illetve ha lehet minél jobb minőségben! Nyilván ettől kap több kattintást egy hirdetés, és így könnyebben, gyorsabban sikerül eladnotok az árut. No meg az ár sem mindegy, hiszen látok olyan hirdetéseket, amiben biztos vagyok, hogy olyan áron soha nem fogja eladni az illető... hiszen egy tök jó akció során az üzletekben/webshopok-ban  nyilván teljesen új állapotú, sokkal divatosabb termékeket tudunk vásárolni jóval olcsóbban. Tehát a lényeg, hogy reális árakat adjunk meg. A másik nagyon fontos szerintem, hogy az agyon hordott, nyúlt, kopott, selejt ruháinkat, ha lehet, szintén ne szemeteljük az oldalon (de sajnos erre is láttam már példát).. gondolom Ti sem szeretnétek egy ilyen állapotú ruhát még ingyen sem kapni. 

Mivel az eladókat és a vásárlókat is lehet értékelni, ezért így könnyen el tudjuk dönteni mennyire lehet megbízható az illető. Ez főleg akkor fontos, ha mondjuk nem személyesen találkozunk, hanem postai úton adunk/vásárolunk. Viszont hiába van jó értékelése egy vásárlónak, én csakis előreutalás esetén adom fel a csomagot, és a postaköltséget is a vevő fizeti. Ebben az esetben én leginkább a Foxpost automatákat szeretem, hiszen ott még csak címezni sem kell a csomagot, és fix 790 Ft-ba (xs, s méretű csomag!) kerül. Csomagvarázsló regisztrációval (min. 599 Ft), vaterafutárral (min. 450 Ft) pedig még olcsóbb a csomagküldés a Foxpost automatákba. Postán is adtam már fel csomagot, akkor ajánlottan, postán maradó levélként érdemes feladni, a postaköltség kiszámításában pedig a posta alkalmazás segít. 

A profilunkat más tagok követhetik, épp ezért pl. nem érdemes kitörölni az olyan darabokat amiket már sikerült eladni, hiszen egy tag akkor fog jobban érdeklődni a gardróbod iránt  - amellett, hogy jó értékeléseid vannak -, ha látja milyen szuper dolgokat lehetett nálad kapni, és hasonlókról legközelebb mondjuk nem szeretne lemaradni. Tehát törlés helyett használjátok az "eladva" gombot, mellyel máris abba a státuszba kerül az adott termék. 


Ti ismeritek az oldalt? Milyen tapasztalataitok van az oldallal kapcsolatban?

Dóri

4 megjegyzés:

  1. Én is a napokban bukkantam rá erre az oldalra, mert egy szoknyát kerestem.
    Aztán a napokba én is felrakom a nem használt, sosem hordott ruháimat:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira jó kis oldal, tök sok ruhámtól sikerült megszabadulni.. amit azért nem gondoltam volna. ☺

      Törlés
  2. Nem ismertem eddig, de szuper, hogy van ilyen! A Foxpost nekem is szimpatikus megoldás, de nem tántorít el sok embert az a +790 Ft?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A napokban néztem egyébként utána, hogy csomagvarázsló regisztrációval (min. 599 Ft), illetve vaterafutárral (min. 450 Ft) olcsóbb a csomagküldés a Foxpost automatákba. Egyébként ezelőtt jó páran így is rendeltek tőlem +790Ft-os áron.. sajnos postával se járnak jobban, hacsak nem pehelysúlyú terméket adok fel :S

      Törlés