2020/01/31

Fitt | Kedvenc Szafi receptek



Nem, nem újévi fogadalomnak köszönhető, hogy egy ilyen téma is megjelent a blogon. Egy jó ideje már komolyabban érdekel az egészséges táplálkozás. Emellett rendszeresen is sportolok, így szeretnék kicsit "fittebb" témákkal is érkezni. Több, mint két éve, hogy először vásároltam Szafi terméket, de emlékszem, hogy nehezen döntöttem afelől, hogy: jaj, mégis mit vásároljak először, meg jaj vajon mennyire lesz kidobott pénz, vajon meg fogom bánni, avagy jaj vajon mennyire fog ízleni.. Mert hát tudjuk, hogy ami diétás, az finom nem lehet. Vagyis azt hittem. Viszont Szafi termékeinek köszönhetően (is) rájöttem, hogy vannak ám igazán finom falatok, amiket bizony mindenféle bűntudat nélkül ehetünk. Ebben a bejegyzésben az eddigi kedvenceimet szeretném Veletek megosztani.

Elég sok Szafi lisztet, pudingot, kását, tésztát, terméket kipróbáltam. Eleinte be kell valljam, hogy pechemre belefutottam pont azokba a termékekbe, amik nem igazán feleltek meg az ízlésvilágomnak, így inkább csak a polcon foglalták a helyet, majd nagy nehezen megszabadultam tőlük. Aztán egy ideig hanyagoltam is ezt a fajta étkezést. Hogy mik azok, amikről beszélek.. azokat nem is szeretném részletezni, mert ez persze ízlés kérdése is! Tehát ez nem jelentené természetesen azt, hogy Nektek sem ízlene! Olyat alapból nem is tudnék megemlíteni, ami annyira ehetetlen lett volna. 

Ám azóta újrapróbálkoztam a Szafi termékekkel, és ezáltal a velük történő sütéssel/főzéssel. Rólam tudni kell, hogy egyáltalán nem vagyok egy konyhatündér. A főzés/sütés nem a kedvenc hobbim, de van, hogy kedvet kapok valaki vagy valami miatt, és még finomat is készítek. 😁 De mondjuk egy töltött káposztát, vagy bonyolultabb husis ételeket még nem mernék készíteni. Úgy érzem, még bőven van mit gyakorolnom a konyhában.

Ezt azért is tartottam fontosnak megemlíteni, mert a Szafi receptek elkészítése írtó könnyű még számomra is! Továbbá az is szupi, hogy legtöbbször csak pár hozzávaló kell, gyorsan elkészülnek, és ami még jobb, hogy egészségesek is! Ja meg persze finomak is. Most komolyan, kell ennél jobb? 

Na de elég is lesz a marketingből😅, úgyhogy mutatom most már tényleg a kedvenceimet. (Ez a lista elég valószínű, hogy bővülni fog. Csak azt nem tudom még, hogy ezt a bejegyzést frissítem majd időközönként, vagy újabb bejegyzéssel jövök..)


Szafi Free gluténmentes serpenyős vegán pizza

Na ezzz, egész egyszerűen isteni. Komolyan mondom. És ezt úgy mondom, hogy a pizzás lisztkeverékből készített pizza, amin nagyon érződött a hajdina.. az nekem sajnos nem volt annyira bejövős. Ellenben ezzel... mert ez tényleg nagyon-nagyon finom, és serpenyőben pikk-pakk elkészül. Mondjuk a sajt miatt én még picit bedobtam egy mini sütőbe a pizzát, hogy még jobban megpiruljon. De anélkül is tökéletes. Meg ha megnyitjátok a linket, akkor láthatjátok is, hogy sütőben is elkészíthető. A receptet ITT találjátok (2. recept!)




Szénhidrátcsökkentett, zsírszegény Szafi Free vegán pizzás croissant

Gluténmentes övezet írója és rengeteg fincsi recept tulajdonosa, Vízler-Bokréta Veronika az, akinek ezt a Croissant is köszönhetjük. A tölteléknél kicsit lazábbra vettem a dolgot, mert nem követtem 100%-osan a receptet, de így is nagyon fincsi lett. Én leginkább szendvicsként eszem.😊 A recept ITT található. 



Gluténmentes melegszendvics

Emlékszem ezt a receptet sose akartam kipróbálni, mert nagyon macerásnak véltem. Holott egyáltalán nem az. Leginkább este szoktam elkészíteni, másnap reggel meg csak visszarakom a melegszendvics sütőbe pár percre, így meg is van egy gyors reggeli. Ezt is megéri kipróbálni, mert ennek sincs ám semmi mellékíze! A receptet ITT találjátok. 



Szénhidrátcsökkentett PALEO gluténmentes túrós/totus pogácsa

Én túróval készítettem, szerencsére hagyhattam így a totus macerát. Nagyon könnyű és finom kis pogi. A receptet ITT találjátok. 



Vaníliás karika

Újabb "gluténmentes övezet" recept. Ha nem írtam volna oda a nevét, szerintem rá se jöSZtök (igen, szabolcsi vagyok), hogy a vaníliás karikáról van szó. 😃 Igen, én sokkal véknyabbra nyújtottam, és a belsejét se tudtam semmivel se kiszaggatni.. így lett belőle egy csokis-vaníliás keksz szerűség. Ami egyébként gyorsan elfogyott, és már kéne egy újabb adagot is készíteni belőle. A recept ITT található. 



Nagyon guszta, tudom...😂
Szénhidrátcsökkentett, Paleo Gofri Szafi Reform palacsinta lisztkeverékből

Ha már a palacsintáról nem volt most számotokra képem (pedig a palacsintát készítettem el a leges legtöbbször, mégis erről nincs egy árva képem se..🤦), akkor idekerült a gofri is. Ő egy kicsit citromos ízű, és picit más mint a palacsinta, de nagyon finoom! A recept ITT található.

Illetve, ha Szafi palacsintát szeretnétek készíteni, akkor mindenképpen ezt a lisztkeveréket vegyétek, mert ez sokkal, de sokkal finomabb, és ízre majdnemhogy olyan mint a hagyományos. (Persze, ha ehettek tojást.)



Kókuszgolyó & Raffaello ízű golyó

És hát persze, a kókuszgolyó és a Raffaello-ra hajazó golyó. Kemény 5 perces munka az egész. Én van, hogy kihagyom a Raffaello golyóból a mandulát, anélkül is tök finom, de persze, azzal lenne az igazi. A recept INNEN van. 

[A képeim nem a megszokott minőségűek, de légyszi nézzétek el, mert ezekre aztán tényleg nem volt időm, hogy a legjobb megvilágításban/kompozícióban örökítsem meg őket, meg nem is az volt a cél.🙂 Legtöbbször alig vártam, hogy falatozzak..😄]

Tudom, ebben a bejegyzésben a recepteken van a hangsúly, de hadd mondjam el, hogy a ripszet, a tésztákat, a rumos/kókuszos szeletet, a ketchupot, a szószokat is mind imádom! És nagyon örülök/örülünk neki, hogy egyre több és több új termék található a kínálatban.


Meséljetek, Nektek mik a kedvenc Szafi receptjeitek?

Dóri

2 megjegyzés:

  1. Kedvet kaptam a sütéshez! Köszönöm, hogy megosztottad ezt a posztot
    Puszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jóó, örülök! Egyébként azóta is próbáltam ki újabb recepteket, úgyhogy tuti folytatom ezt "kedvencek" sorozatot. 😁🙂 Puszillak Dzseni!

      Törlés