2019/11/07

Illatfelhő | Az Illat | Yves Saint Laurent Manifesto L'Élixir



Lassan 3 éve, hogy a következőt olvashattátok az egyik bejegyzésemben: "Már egy ideje új parfüm után kutattam, remélve, hogy megtalálom majd az igazit. Megfordult a fejemben az is, hogy akár többet is szánok rá, csak tartós legyen és bűvöljön el az illata. Azonban hiába próbáltam ki számtalan drágább parfümöt... egyik illat sem varázsolt el úgy, hogy képes lettem volna megvenni valamelyiket is." Nos, ez az elvarázsolás úgy 1-1,5 éve elérkezett.

Akkor miért nem írtam korábban róla? Talán mert láthattátok többen is, hogy a blogom szünetelt (a "visszatérés" után is... 😃) és azt hittem már nem is fogok többet blogolni, de ez más téma is, egyszer lehet majd írok ennek az okairól.

Szóval visszakanyarodva, számomra ez tényleg AZ illat. Ez alapvetően egy fűszeres, édes illat, de ne a gagyi, émelyítő, kislányos, vattacukros illatra gondoljatok, mert köszönő viszonyban sincs vele. Sokkal inkább egy igazán elegáns, nőies illatról van szó, amit alátámaszt az a sok dícséret is, amit kaptam Neki♥ köszönhetően. 

Hiába vaníliás illat - amitől elég sokan, köztük én is, idegenkednek -, mégis valami nagyon kellemessé és különlegessé teszi. Tartóssága, töménysége miatt pedig leginkább őszi-téli időszakban használom. 


Igen, az ára viszont baromira borsos. Legolcsóbban is egy 50 ml-es kiszerelést ~24.000 Ft-ért lehet megvásárolni. Mikor arra gondoltam, hogy többet is szánnék rá, hát maradjunk annyiban, hogy nem, közel sem ennyire gondoltam. 😆 Viszont ilyen áron egy nagyon egyedi, tartós, lerobbanthatatlan illatot (elég 1-2 fújás) kapunk, na meg sok dícséretet az illatunkra vonatkozóan. 😊 

Úgy szoktam vele spórolni, hogy a sálamra is fújok belőle párszor - amit ugye nem mosunk ki minden egyes viselet után - és tartóssága miatt még napokig is érződik. Továbbá én még a hajamra is szoktam egy picit fújni (ügyelve arra, hogy messzebbről fújom!), ami szintén érezhető még másnap is. De bőrünkön is több óráig, egész nap tart.  

Ha a Müllerben/Douglas/Notino vagy egyéb lelőhelyen járnátok, mindenképp szaglásszátok meg, de nem ígérem, hogy nem szerettek bele. 😊



Ti megtaláltátok a kedvenc illatotokat?

Dóri




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése