2017/07/26

Rovinj | Olasz hangulat Horvátországban


Akik rendszeresen olvassák a blogom, azoknak feltűnhetett, hogy egy teljes hétre eltűntem. Ennek csupán annyi az oka, hogy a múlt hetet Horvátországban töltöttem a kis családommal. Most pedig hoztam pár csodás képet a nyaralásról, hátha Ti is kedvet kaptok majd a jövőben ehhez a szép városhoz.

Mi egy olasz hangulatú városban, a csodálatos Rovinj-ban töltöttünk el egy hetet. Rovinj-ról nem árt tudni, hogy kb. 500 évig Velencéhez tartozott, tehát így nem csoda, hogy néha olyan érzésünk volt - mikor az Óvárosban sétálgattunk - mintha Olaszországba csöppentünk volna.

Igazából az időnk nagy részét strandolással töltöttük, amiből még egy hét is kevés volt, már csak azért is, mert az utolsó napokban fedeztük fel az egyik legjobb partszakaszt, ami a Villas Rubin nyaralóövezethez tartozik, és ahol egyébként még egy élményfürdő is várja a vendégeket (természetesen pont erről nem készítettem fényképet, pacsi nekem).  Ezen kívül van egy csodás strand az erdő mellett, illetve van egy rész külön a nudizni vágyóknak is. 😃 Ez mind-mind egymás közelében van, de érdemes bejárni végig a partot, mert egyszerűen gyönyörű, no meg így a napi mozgás is letudva.  






Esténként sem volt ám kilométerhiányunk, majdnem minden nap lenéztünk a városba, és bebarangoltuk a gyönyörű Óvárost (ahol egyébként szintén lehet strandolni... méghozzá sziklás partokon).  Az oda fele vezető úton ezeket a csodás fákat meg muszáj voltam megörökíteni, meseszépek!















Egyik nap elhajókáztunk a Vörös-szigetre, ahol a tenger színtiszta volt, kavicsos, sziklás, néhol meg inkább homokosabb parttal. Mi sajnos nem strandfelszereléssel indultunk útnak így csak fél napig voltunk ott... de egyébként simán lehetett volna egy egész napos program.










Őszintén szólva, fogalmam sem volt hogy Horvátországnak van egy igazi olasz hangulatú városa, úgyhogy örülök, hogy pont erre a részre sikerült eljutnunk a családommal. 

Ti jártatok már Rovinj-ban? 

Dóri

4 megjegyzés:

  1. Szia!:)
    Nagyon szép képek! Én is Horvátországban voltam nyaralni. Annyit hiányoltam belőle, hogy nem kavicsos volt a tengerpart.
    Itt már én is jártam, még nagyon kicsi voltam mikor itt nyaraltunk, ha nem látom a képeket akkor nem is jutna soha eszembe, hogy voltam itt. Jó kis nosztalgia.
    Szerintem Horvátországban a legtöbb óváros Olaszország utcáihoz hasonlít. Legalábbis ahol eddig voltam, mindig erről beszéltünk a szüleimmel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dzseni! 😊
      Igen, ezzel én is így vagyok, a kavicsosnak én is jobban örültem volna, de olyan sajna csak a Vörös szigetnél volt.
      Na és dejó! Örülök ha tudtam segíteni a felelevenítésében! Szerencsés vagy, hogy több alkalommal is tudtál ebben a szép országban nyaralni. 😊😊

      Törlés
  2. Vir szigeten jártam csak, de az rettenetes volt. Azóta nem is vágyom vissza Horvátországba, bár tudom, hogy vannak szép részei is... A fotóid alapján Rovinj városa is egész hangulatosnak tűnik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha egyszer újra kedvet kapsz, akkor Rovinj-t csak ajánlani tudom! :)

      Törlés