2016/11/26

"Black Friday" őrület hazánkban



Igaz, már szombat van, de még mindig tart nálunk az a bizonyos "Black Friday", ami egy újabb Amerikából !féligmeddig! átvett szokás... hiszen nálunk még csak köszönő viszonyban sincsenek az akciók az ott lévő árengedményekkel. Így országunkban nem valószínű, hogy egymásnak eső embereket látunk majd a boltokban egyes termékek miatt (vagy ki tudja...) Szomorúan tapasztalom, hogy ez az egész nálunk inkább csak átverés, és parasztvakítás... és csak értetlenkedve nézek, hogy miért nem olvasok az én bejegyzésemhez hasonló reakciókat.

Magyarországon ahogy észrevettem kétféleképpen működik a fekete péntek. Az egyik az, amikor nevetséges akciókkal - 10% , 20% - szúrják ki a vásárlók szemét, miközben természetesen baromi nagy betűkkel kiírják a táblára az 50-70%-ot, és alig észrevehetően az "akár" szócskát. A másik pedig az, hogy a boltok néhány nappal a kiárusítás előtt felviszik az árakat, hogy aztán az akció napján "jelentősen olcsóbban" tudják értékesíteni az árut. Nagyon sokan sajnos bedőlnek az effajta akcióknak, miközben ezek a félrevezetett vásárlók boldogan távoznak a boltból. 

Mindenesetre én azt tanácsolom ilyen események előtt, hogy tudatosan válasszuk ki mit szeretnénk vásárolni, és a termék árát folyamatosan figyeljük pl: az árukereső.hu segítségével, ahol mellesleg több ezer forintot is spórolhatunk a különböző áruházak árkülönbségei között.


Dóri


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése