2016/11/30

Vaddisznósörte hajkefék



Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a hajápolásra mostanában nagyon rákattantam. Ennek köszönhetőn beszereztem egy vaddisznósörte hajkefét is, amivel már régóta szemeztem. Erről a hajkeféről azt kell tudni, hogy sokkal kíméletesebb a hajhoz, mint egy átlagos fésű. Nekem a régebbi keféim minden fésülködéskor csak úgy tépték a hajam ... de ennek már vége. 
Használatának előnyei:
  • Mivel a sörte szerkezete hasonló az emberi hajhoz, így nem roncsolja annak a szerkezetét fésülködés közben.
  • A hajtöveknél található zsírt és egyéb szennyeződéseket összegyűjti, eltávolítja a hajból.
  • A természetes, normális mennyiségben termelődő faggyút kíméletesen oszlatja el a hajon egészen a hajvégekig.
  • A sörte stimulálja a fejbőrt és a hajhagymákat, így természetes módon serkenti a haj növekedését. 
  • Eredményes korpás és zsíros haj esetén is.

Mivel ez a típusú kefe a zsírt és a koszt is jól összegyűjti, így ajánlott a rendszeres tisztítása. Először is, távolítsuk el a hajszálakat és az egyéb szennyeződéseket. Ezután a faggyú eltávolítása érdekében mossuk meg a kefét langyos, szappanos vízben. Használat előtt pedig hagyjuk megszáradni. 

Vásárlása esetén érdemes figyelembe venni a hajunk típusát. Gubancolódásra hajlamos, vastagabb szálú hajhoz erősebb sörtéjű hajkefét, míg vékonyabb szálú, kevésbé gubancos hajra a puhább sörtét ajánlom. A vaddisznósörte kefék ára 2000-5000 Ft között mozog.



Örömmel fogadom a véleményetek!

Dóri




2 megjegyzés:

  1. Jaj de imadom a blogodat, harom napja varom mikor lesz mar uj bejegyzesed :):D Nagyon jo kis poszt lett, ismet aktualis tema nalam! Azt hiszem megadtad a vegso lokest a vaddisznosortes fesuvasarlashoz :D Egy ideje mar gondolkozom rajta, hogy lecserelem a fesuimet ilyen tipusura.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó de aranyos Tőled! :) Egyébként minden szerdán és szombaton várhatóak a bejegyzéseim. :) A hajkefével kapcsolatban pedig készülj fel, hogy leginkább csak simogatja a hajat, de nagyon gyönyörű fényes lesz tőle valóban! Pedig nekem előtte minden fésülködés olyan volt, hogy inkább oroszlánnak néztem ki... :)

      Törlés