2017/05/27

Teszt | Avon Mark Ajakfilc


Nemrégiben az Avon a Mark termékcsaláddal bővült, mely termékcsaládon belül én az ajakfilcekre voltam nagyon kíváncsi, hiszen még soha nem volt közöm ilyen típusú ajakkencékhez. Egyébként bevallom, hosszú idő óta nem vásároltam Avon sminkterméket, valahogy egyik terméke sem fogott már meg úgy igazán, nem úgy, mint most ez az ajakfilc. 


Rögtön három árnyalatban (RaspberryFreesia és Coral) is rendeltem, ez mutatja azt is, hogy eléggé bizakodó voltam. A Coral kivételével a színük megegyezik a katalógusban feltüntetett árnyalattal. A szaguk mellett pedig nem tudok szó nélkül elmenni, hisz tök olyan a szaguk/illatuk (kinek mi) mint az alkoholos filcé.


Raspberry, Freesia, Coral

Vékony hegyüknek köszönhetően nagyon könnyű velük dolgozni, könnyedén meg lehet velük húzni a kontúrt. Felvitel közben - filc lévén - vizes hatásúak, és talán ennek is köszönhető, hogy picit szárítanak. Egyenletes hatás két réteggel érhető el. Itt megint kakukktojás a Coral, hiszen vele sajnos többször kell kenegetni a számat, hogy valami egyáltalán látszódjon, és végeredményként is éppen, hogy csak  felélénkíti a szám színét. A Raspberry és Freesia ugyanakkor nagyon jól pigmentált, intenzív szín.

Felkenés után szépen mattra száradnak, de azért nyomot hagynak ha hozzáérek a számhoz.  Kb. fél óra - 1 óra elteltével száradnak meg teljesen, azt követően már tényleg olyan, mintha semmi nem lenne az ajkaimon.


Coral


Freesia


Raspberry


Ami a tartósságukat illeti, azt kell mondjam, baromi tartósak.  Egy-két étkezést simán kibírnak, utána szükséges esetleg frissíteni. Általában csak szépen, fokozatosan megkopik a színük, párszor pedig érdekes módon a szám széléről kezd jobban kopni, és inkább a belső részen ragaszkodóbbak. Viszont ekkor sem vészes a helyzet, köszönhető annak, hogy inkább csak beszínezik az ajkakat és így a termék nem foltokban, darabokban jön le. 

Összességeben - a Coral árnyalatú filcet leszámítva - nagyon meg vagyok elégedve a termékekkel, könnyű a felvitelük, extra tartósak és egyenletesen is kopnak. Negatívumként annyit tudok felhozni, hogy kissé szárítják az ajkakat, illetve az extra tartósság miatt eltávolításuk nem könnyű feladat.


Ár: 1.499 Ft


Ti próbáltátok már az Avon ajakfilceit? Mi a véleményetek?
Van olyan sminktermék az Avon-tól, ami nagy kedvenc?

Dóri

2 megjegyzés:

  1. Huh már annyit gondolkodtam, hogy bekéne ilyet szerezni! Könnyű amúgy használni, tényleg olyan, mint egy filc? Pontosabban lehet vele kifesteni az ajkakat, mint egy hagyományos rúzzsal?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokkal! Ez alá ezért sem kell ceruza, hiszen nélküle is nagyon szépen, pontosan meg lehet húzni a körvonalat. :) És igen, egy az egyben olyan mint egy filc, még ugye szagra is... :D Érdemes beszerezni egyet, de ez alá kötelező hidratálni, mert tényleg kissé szárítja az ajkakat.

      Törlés