2016/09/11

KISOKOS - Mindennapi arcápolás


Mivel az arcbőrünk folyamatos szennyeződésnek, káros napsugárzásnak - ugye főleg nyáron - van kitéve, ezért hogy megóvjuk ezektől a bőrünket, nagy figyelmet kell fordítani az ápolására, vagyis minden nap tisztítani, hidratálni, védeni és táplálni kell.

A hibátlan bőr elérése nem csak a megfelelő kozmetikum - ugye a bőrtípusunknak megfelelően - kiválasztásán múlik, hanem a rendszerességen is, hiszen csak így őrizhetjük meg bőrünk szépségét. Tehát nagyon fontos, hogy az arcunkat minden reggel és este ápoljuk kellőképpen!

Első lépésként meg kell tisztítanunk a bőrt mindennemű szennyeződéstől, izzadás- és faggyútúltengéstől, a lehámlott sejtektől, a sminktől. Én ehhez a Garniernek használom a kétfázisú micellás vizét, amellyel könnyen eltávolítom a szennyeződéseket és a sminket, az illatát pedig egyszerűen imádom.

Ha nem tisztítjuk megfelelően a bőrünket, a bőr pórusai eltömődhetnek. Emiatt pattanások, mitesszerek jelennek meg, a szaruréteg megvastagodik és veszít a rugalmasságából, az arc fakóvá válik!, a szépségápoló termékek pedig így nem tudják elérni a kívánt hatást. Ezzel szemben a megfelelően megtisztított és előkészített bőr megsokszorozza e szereknek a hatását. 

A tisztítás után következik a tonizálás. Régebben a tonik szerepe a bőr ph értékének visszaállítása volt, mert az akkori arctisztítók erősen lúgosak voltak. Mostanság a tonik szerepe, hogy még jobban megtisztítsa, felfrissítse a bőrt, illetve hogy összehúzza a pórusokat.

Utolsó lépésként következik a hidratálás, vagyis a nappali és az éjszakai arckrémek használata. Nagyon fontos, hogy ne keverjük össze a kettőt, hiszen míg a nappali arckrém elsődleges feladata az UV sugárzás elleni védelem - meg természetesen a hidratálás -, addig az éjszakai arckrém javít a bőr állapotán illetve extra hidratálást nyújt.

Ennyi az egész! :) A folyamat reggel és este is csupán csak 5 percet vesz igénybe, ennyi figyelmet meg igazán szentelhetünk a bőrünk, de leginkább saját érdekünkben! :)



Dóri









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése